Tungt före på Räv-SM

Nattens snöoväder över SM-markerna utanför Annerstad gav minst 20 cm nysnö.

– Det blev i mesta laget. Det här kan innebära att räven snabbt kryper ned i gryt och inte vill springa i lössnön. Naturligtvis ett problem när man ska ga jakprov, menar Anders Aronsson i tävlingskommitten hos Sydsvenska Stövarklubben.
Förhoppningsvis ska inte snön ställa till allt för stora problem, utan Rävhunds-SM:et ska kunna genomföras på bästa tänkbara sätt.
Följ direktsändningen här på Jaktjournalens sajt. Se länk här intill.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser