Tungt före på Räv-SM

Nattens snöoväder över SM-markerna utanför Annerstad gav minst 20 cm nysnö.

– Det blev i mesta laget. Det här kan innebära att räven snabbt kryper ned i gryt och inte vill springa i lössnön. Naturligtvis ett problem när man ska ga jakprov, menar Anders Aronsson i tävlingskommitten hos Sydsvenska Stövarklubben.
Förhoppningsvis ska inte snön ställa till allt för stora problem, utan Rävhunds-SM:et ska kunna genomföras på bästa tänkbara sätt.
Följ direktsändningen här på Jaktjournalens sajt. Se länk här intill.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser