Tummen ned för ny paragraf 28

Stockholm (JJ) Jordbruksminister Ann-Christin Nykvist förslag till ny lag som ska göra det möjligt att döda rovdjur som tagit sig in på inhägnat området får tumme ned av jägare och samer.

Okänsligt anser jägarna och för samerna betyder förslaget ingen förändring eftersom de flesta av renarna befinner sig utanför inhägnat område. Förslaget innebär ingen förändring för jägarna som även i framtiden måste finna sig i att rovdjur endast får dödas i omedelbar anslutning till att det redan har angripit jakthunden och att jägaren först måste försöka skrämma rovdjuret innan man får ingripa för att rädda livet på sin jaktkamrat.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser