Tummen ned för ny paragraf 28

Stockholm (JJ) Jordbruksminister Ann-Christin Nykvist förslag till ny lag som ska göra det möjligt att döda rovdjur som tagit sig in på inhägnat området får tumme ned av jägare och samer.

Okänsligt anser jägarna och för samerna betyder förslaget ingen förändring eftersom de flesta av renarna befinner sig utanför inhägnat område. Förslaget innebär ingen förändring för jägarna som även i framtiden måste finna sig i att rovdjur endast får dödas i omedelbar anslutning till att det redan har angripit jakthunden och att jägaren först måste försöka skrämma rovdjuret innan man får ingripa för att rädda livet på sin jaktkamrat.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser