Tror jakt kan leda till inflyttning

Ronneby (JJ) Max Villman, Kallinge, vill att de lokala politikerna i Ronneby kommun ska skapa nya arrenderegler för kommunens mark för att attrahera nya kommuninvånare.

Enligt Max Villman som är en inbiten jägare och relativt nyinflyttad på orten, är det svårt att utöva jaktintresset i kommunen. För att få jaga krävs kontakter för att komma in i ett jaktlag, rapporterar Sydöstran.

Problemet är att hitta en mark att jaga på. Max Villman skrev därför ett medborgarförslag till kommunen där han föreslår att invånanare i kommunen skulle kunna få arrendera jakten på kommunens marker. På detta sätt skulle kommunen också kunna få nya invånare.

Max Villman tror också att höjt arrendepris skulle ge mer pengar till kommunens kassa. Men detta kritiseras av den lokala jaktvårdskretsen som menar att hektarpriset i dag på 60 kronor är bra eftersom det inte leder till hög omsättning av jägarna på marken, något som är viktigt för förvaltningen som kräver långsiktigt arbete.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser