Tror jakt kan leda till inflyttning

Ronneby (JJ) Max Villman, Kallinge, vill att de lokala politikerna i Ronneby kommun ska skapa nya arrenderegler för kommunens mark för att attrahera nya kommuninvånare.

Enligt Max Villman som är en inbiten jägare och relativt nyinflyttad på orten, är det svårt att utöva jaktintresset i kommunen. För att få jaga krävs kontakter för att komma in i ett jaktlag, rapporterar Sydöstran.

Problemet är att hitta en mark att jaga på. Max Villman skrev därför ett medborgarförslag till kommunen där han föreslår att invånanare i kommunen skulle kunna få arrendera jakten på kommunens marker. På detta sätt skulle kommunen också kunna få nya invånare.

Max Villman tror också att höjt arrendepris skulle ge mer pengar till kommunens kassa. Men detta kritiseras av den lokala jaktvårdskretsen som menar att hektarpriset i dag på 60 kronor är bra eftersom det inte leder till hög omsättning av jägarna på marken, något som är viktigt för förvaltningen som kräver långsiktigt arbete.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser