Troligt vargangrepp på två hundar i Stockholms län!

STOCKHOLMS LÄN(JJ). Två hundar i Stockholms län har troligen angripits av varg. Den ena hunden fick skador och den andra har inte återfunnits. Båda hundarna hade rymt från en hundgård utanför Brottby i norra delen av länet.

Hundarna rymde den 25 mars och därefter återvände en hund som hade skador på ryggen. 
Enligt länsstyrelsens besiktningsman är hundens skador typiska för vargangrepp. 
Dessutom har man kunnat se att vargtiken i Rialareviret befunnit sig i området då angreppet ska ha inträffat. 

– Det som hänt är beklagligt och jag har stor förståelse för att hundägaren är förtvivlad. Samtidigt vet vi att närhet till husse eller matte är det bästa skyddet mot angrepp från varg och att ungefär hälften av alla hundar av jakthundsras intresserat följer vargspår om de stöter på dem, säger rovdjurshandläggare Hanna Dittrich Söderman i en kommentar på länsstyrelsens hemsida.

Källa: Länsstyrelsen i Stockholms län

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser