Troligen varg som dödade stövare utanför Åmot

ÅMOT(JJ). Det var med stor sannolikhet en varg som dödade en stövare i skogarna utanför Åmot under förra veckan. Det var i början på veckan som jägaren var på harjakt vid Stora björnmossen, som ligger sydväst om Åmot. Hunden drev en hare när det plötsligt blev helt tyst, senare hittade jägaren bland annat rester av tarmar och strupen av sin hund.

Efter händelsen kallades länsstyrelsens rovdjurshandläggare ut till platsen.
Och Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, är ganska säker på att det är en varg som ligger bakom attacken. 
– Jägaren skymtade vargen strax efter att hundens skall tystnade och en rovdjurshandläggare såg vargen i det aktuella området i måndagskväll. Vi har också tagit reda på hår och blod vid platsen där vi tror att hunden blev attackerad, berättar Daniel Hansson för Arbetarbladet.

Trots att man använt spårhundar för att försöka hitta hundens kropp har detta inte lyckats.
Att hitta kroppen är betydelsefullt för att verkligen kunna säga vad som hänt.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

1 kommentar

  • Hitta kroppen… finns i vargmagar!!
    Att söka efter kroppen av en vargdödad hund måste väl vara lönlöst. Vargarna var väl hungriga? Inte lämnar de väl kvar maten?
    Var finns sunt förnuft hos länsstyrelsen/ rovdjurshandläggare?

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser