Troligen varg som dödade stövare utanför Åmot

ÅMOT(JJ). Det var med stor sannolikhet en varg som dödade en stövare i skogarna utanför Åmot under förra veckan. Det var i början på veckan som jägaren var på harjakt vid Stora björnmossen, som ligger sydväst om Åmot. Hunden drev en hare när det plötsligt blev helt tyst, senare hittade jägaren bland annat rester av tarmar och strupen av sin hund.

Efter händelsen kallades länsstyrelsens rovdjurshandläggare ut till platsen.
Och Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, är ganska säker på att det är en varg som ligger bakom attacken. 
– Jägaren skymtade vargen strax efter att hundens skall tystnade och en rovdjurshandläggare såg vargen i det aktuella området i måndagskväll. Vi har också tagit reda på hår och blod vid platsen där vi tror att hunden blev attackerad, berättar Daniel Hansson för Arbetarbladet.

Trots att man använt spårhundar för att försöka hitta hundens kropp har detta inte lyckats.
Att hitta kroppen är betydelsefullt för att verkligen kunna säga vad som hänt.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser