Troligen var det varg som sågs i Gävle

Gävle(JJ) Det var troligen en varg som filmades på Brynäs, i Gävle. Det säger Göran Vesslén, naturbevakare på länsstyrelsen, till Gefle Dagblad/gd.se.

Ola Westman filmade djuret från bilen i början på veckan. Från filmen har det tagits fram stillbilder, med högre kvalitét, och det är utifrån dessa bilder som Vesslén bedömer att det är en varg.
 – Dels om man tittar på ansiktsmasken, en vit rand från mungipan och bakåt som finns på många vargar, säger Göran Vesslén till Gefle Dagblad/gde.se.

Troligen är det en ungvarg på jakt efter en partner. Efter att tidningen uppmärksammat denna vargobservation har flera läsare hört av sig om troliga vargobservationer.

En person uppger att han såg en varg när han var ute och sprang, nära Lindbacka, och den visade ingen rädsla trots att han försökte skrämma bort den. En observation ska också ha gjorts utanför en förskola och en observation ska ha skett i centrala Gävle.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser