Troligen var det varg som sågs i Gävle

Gävle(JJ) Det var troligen en varg som filmades på Brynäs, i Gävle. Det säger Göran Vesslén, naturbevakare på länsstyrelsen, till Gefle Dagblad/gd.se.

Ola Westman filmade djuret från bilen i början på veckan. Från filmen har det tagits fram stillbilder, med högre kvalitét, och det är utifrån dessa bilder som Vesslén bedömer att det är en varg.
 – Dels om man tittar på ansiktsmasken, en vit rand från mungipan och bakåt som finns på många vargar, säger Göran Vesslén till Gefle Dagblad/gde.se.

Troligen är det en ungvarg på jakt efter en partner. Efter att tidningen uppmärksammat denna vargobservation har flera läsare hört av sig om troliga vargobservationer.

En person uppger att han såg en varg när han var ute och sprang, nära Lindbacka, och den visade ingen rädsla trots att han försökte skrämma bort den. En observation ska också ha gjorts utanför en förskola och en observation ska ha skett i centrala Gävle.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser