Troligen stopp för skyddsjakt på kajor i Falköping

FALKÖPING(JJ). På kommunstyrelsens nästa möte i Falköping så tas troligen ett beslut om ett stopp för skyddsjakten på kajor. Kommunalrådet Ulf Eriksson tycker inte att skyddsjakten haft någon effekt.

Under senare år har antalet kajor ökat i trakten. Företagarna har krävt skyddsjakt och för två år sedan gick kommunalrådet med på detta, resultatet har dock inte varit så märkbart.
– Det beror väl på hur många som skjuter. Jag trodde kommunens tjänstemän skulle lösa detta på ett bra sätt genom att prata med oss företagare. Tyvärr blev det inte så, säger Kjell Bertilsson till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser