Troligen rovdjur som skrämde ungdjur i Gassarvet

DALARNA(JJ). Det är troligen rovdjur som skärmt ungdjur i byn Gassarvet i närheten av Bergsgården, norr om Falun. På torsdag morgon förra veckan var 11 ungdjur borta, nio har nu återfunnits men två saknas fortfarande. - Ja de har med största sannolikhet fallit offer för något rovdjur och då troligtvis av björn, säger Nils-Gunnar Nilsson till Dala-Demokraten.

Det är Nils-Gunnar och Bo Nilsson som har djuren. Efter tips fick de höra om var ungdjur setts och till slut lyckades de få tag på nio av djuren.
Två björnar har observerats en bit från platsen när djuren försvann. Elstängslet har blivit nertrampat på en sträcka och Nils-Gunnar tror att något kommit in i hagen och skrämt djuren.

Nils-Gunnar framhåller att de inte tycker att rovdjuren hör hemma bland bebyggelse och tamboskap. Därför ska man ansöka om skyddsjakt på två björnar.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser