Troligen norsk vargtik som dödade fårtacka

KRONOBERGS LÄN(JJ). Det var med största sannolikhet Kynna, den norska vargtiken, som dödade en fårtacka på en gård i Haghult i torsdags morse. Denna slutsats drar länsstyrelsen i Kronobergs län efter att ha sett, genom radiopejling, att vartiken befann sig i området för angreppet vid den aktuella tidpunkten.

För att försöka undvika ytterligare vargattacker på får i Haghult har ett område vallats in med lapptyg.

På hemsidan uppger länsstyrelsen i Kronobergs län att en varg observererats i området kring Södra Ljunga kyrka under helgen. Rekommendationen från länsstyrelsen är nu att djurägarna, i området kring Haghult, ska ha sina får inomhus under nätterna. 

Källa: Länsstyrelsen i Kronobergs län

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser