Troligen inte Bönanbjörnen som dödades av tåget

GÄVLE(JJ). Det var troligen inte Bönanbjörnen som dödades av tåget norr om Gävle i måndags.

En björn i Bönan spårades under söndagen efter att den observerats bland bebyggelsen i Mårdäng. Detta gör att Daniel Hansson, länsstyrelsens rovdjurshandläggare, inte tror att det är den björnen som blev påkörd av tåget. 
– Det är förmodligen två ­olika björnar, det är inte sannolikt att den skulle ha vandrat hela den sträckan under den tiden. Inom de närmsta dagarna lär vi få veta, för om björnen är kvar i Bönan kommer den att visa sig igen, säger Daniel Hansson till Gefle Dagblad.

Fotnot: Se även notis den 24/5.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser