Troligen inte Bönanbjörnen som dödades av tåget

GÄVLE(JJ). Det var troligen inte Bönanbjörnen som dödades av tåget norr om Gävle i måndags.

En björn i Bönan spårades under söndagen efter att den observerats bland bebyggelsen i Mårdäng. Detta gör att Daniel Hansson, länsstyrelsens rovdjurshandläggare, inte tror att det är den björnen som blev påkörd av tåget. 
– Det är förmodligen två ­olika björnar, det är inte sannolikt att den skulle ha vandrat hela den sträckan under den tiden. Inom de närmsta dagarna lär vi få veta, för om björnen är kvar i Bönan kommer den att visa sig igen, säger Daniel Hansson till Gefle Dagblad.

Fotnot: Se även notis den 24/5.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser