Trolig ny revirbildning i Amungen

GÄVLEBORG(JJ). Troligen har det skett en ny revirbildning i Amungen. Det kan länsstyrelsen i Gävleborg konstatera efter att ha spårat ett revirmarkerande vargpar i det tidigare Amungenreviret. Det var i det området som föräldradjuren sköts under vargjakten.

I det aktuella området har det genomförts två långspårningar efter ett revirmarkerande vargpar.
Och länsstyrelsen kan med största sannolikhet konstatera att det skett en ny revirbildning i området.

Men det krävs ytterligare en långspårning för att man säkert ska kunna säga att det är en revirbildning enligt de inventeringskriterier som finns. Därför hoppas länsstyrelsen kunna genomföra en tredje långspårning inom kort.

Det är oklart om tiken är parad eller inte, länsstyrelsen har inte hittat något löpblod. Men länsstyrelsen har tidigare fått information om att man ska ha sett löpblod, detta har dock inte kunnat kvalitetsäkras. 
 
Man har skickat in två spillningar från området för DNA-analys. Länsstyrelsen menar att det blir intressant att se om det är någon av förra årets valpar som ingår i det nya paret.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser