Trolig ny revirbildning i Amungen

GÄVLEBORG(JJ). Troligen har det skett en ny revirbildning i Amungen. Det kan länsstyrelsen i Gävleborg konstatera efter att ha spårat ett revirmarkerande vargpar i det tidigare Amungenreviret. Det var i det området som föräldradjuren sköts under vargjakten.

I det aktuella området har det genomförts två långspårningar efter ett revirmarkerande vargpar.
Och länsstyrelsen kan med största sannolikhet konstatera att det skett en ny revirbildning i området.

Men det krävs ytterligare en långspårning för att man säkert ska kunna säga att det är en revirbildning enligt de inventeringskriterier som finns. Därför hoppas länsstyrelsen kunna genomföra en tredje långspårning inom kort.

Det är oklart om tiken är parad eller inte, länsstyrelsen har inte hittat något löpblod. Men länsstyrelsen har tidigare fått information om att man ska ha sett löpblod, detta har dock inte kunnat kvalitetsäkras. 
 
Man har skickat in två spillningar från området för DNA-analys. Länsstyrelsen menar att det blir intressant att se om det är någon av förra årets valpar som ingår i det nya paret.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser