Trikiner hittat i varg och vildsvin

Uppsala (JJ) Trikiner har hittats i ett vildsvin som skjutits i Småland. Upptäckten gjordes vid en analys som gjordes hos Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) i Uppsala.

  Det är fyra år sedan trikiner senast hittades i vildsvin i Sverige. SVA analyserar årligen prover från cirka 10 000 vildsvin. Vildsvinet med trikiner sköts utanför Alvesta.
Människor som äter kött smittat med trikiner kan bli allvarligt sjuka. Trikiner hittades även hos en varg som blivit påkörd i Dalsland.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser