Tredje björnen för bröderna Falk

Orsa (JJ) Just nu väntar bröderna Falk, Våmhus, på att besiktningsmannen ska komma. För en liten stund sedan fällde de säsongens tredje björn.

Att spåra av skogsbilvägar och leta färska björnskitar brukar vara lönsamt som björnjägare. Så var det också i morse när bröderna Falk, Lars-Gunnar, Magnus och Mikael, jagade i Rymdalen, Våmhus i morse.

Jaktkompisen Johan Gustavsson var också med.

De hittade en färsk björnskit från i natt och där släppte de sina båda rutinerade smålandsstövare Aho och Panter. De spårade i cirka en kilometer och då började hundarna väcka för att strax övergå till drev.

Efter en stund stannade björnen upp och drevet övergick i gångstånd. Ungefär en timme jobbade hundarna  med björnen innan Lars-Gunnar Falk kunde fälla björnen.

Den fällda björnen är en hona och vikten uppskattas till 60-80 kg, men jägarna väntar nu på besiktningsmannen.  

Lars-Gunnar Falk fällde morgonens björn i Rymdalen, t h Mikael Falk och Johan Gustafsson.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser