Tredje björnen fälld för Hammarbäcks hundar

Enviken (JJ) På onsdagsmorgonen fälldes årets tredje björn för bröderna Hammarbäcks hundar.

Jaktlycka i Enviken. Från vänster: Sara Nordvall, Jim Andersson, Calle Hammarbäck, Niklas Sandmark, Jesper Nilsson, Leif-Åke Olsson, Christian Nordvall och Arthur Hammarbäck. Foto: Privat

Den här gången lämnade Calle och Arthur Hammarbäck och deras jaktkompisar Orsaskogarna och åkte söderut mot Falu kommun.

– Ett jaktlag från Enviken ringde och berättade att man haft en synobs på en björn. Det blev upptag och långsamt gångstånd i en och en halv timme, berättar Calle

Det första skottet, utmed en väg, bedömer han som bom. Sedan gick drevet upp i ett brant berg och där fortsatte gångståndet.

– Det var brant, trångt och jäkligt men jag lyckades ta mig in och efter ett par smällar låg björnen, berättar Calle.

Det blev slagsmål mellan plotten Burn och björnen och hunden har fått sig några bettskador som måste plåstras om.

– Björnen var en hona på 154 kilo, konstaterar Calle.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser