Tredje björnen fälld för Hammarbäcks hundar

Enviken (JJ) På onsdagsmorgonen fälldes årets tredje björn för bröderna Hammarbäcks hundar.

Jaktlycka i Enviken. Från vänster: Sara Nordvall, Jim Andersson, Calle Hammarbäck, Niklas Sandmark, Jesper Nilsson, Leif-Åke Olsson, Christian Nordvall och Arthur Hammarbäck. Foto: Privat

Den här gången lämnade Calle och Arthur Hammarbäck och deras jaktkompisar Orsaskogarna och åkte söderut mot Falu kommun.

– Ett jaktlag från Enviken ringde och berättade att man haft en synobs på en björn. Det blev upptag och långsamt gångstånd i en och en halv timme, berättar Calle

Det första skottet, utmed en väg, bedömer han som bom. Sedan gick drevet upp i ett brant berg och där fortsatte gångståndet.

– Det var brant, trångt och jäkligt men jag lyckades ta mig in och efter ett par smällar låg björnen, berättar Calle.

Det blev slagsmål mellan plotten Burn och björnen och hunden har fått sig några bettskador som måste plåstras om.

– Björnen var en hona på 154 kilo, konstaterar Calle.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser