Tredje björnen fälld för Hammarbäcks hundar

Enviken (JJ) På onsdagsmorgonen fälldes årets tredje björn för bröderna Hammarbäcks hundar.

Jaktlycka i Enviken. Från vänster: Sara Nordvall, Jim Andersson, Calle Hammarbäck, Niklas Sandmark, Jesper Nilsson, Leif-Åke Olsson, Christian Nordvall och Arthur Hammarbäck. Foto: Privat

Den här gången lämnade Calle och Arthur Hammarbäck och deras jaktkompisar Orsaskogarna och åkte söderut mot Falu kommun.

– Ett jaktlag från Enviken ringde och berättade att man haft en synobs på en björn. Det blev upptag och långsamt gångstånd i en och en halv timme, berättar Calle

Det första skottet, utmed en väg, bedömer han som bom. Sedan gick drevet upp i ett brant berg och där fortsatte gångståndet.

– Det var brant, trångt och jäkligt men jag lyckades ta mig in och efter ett par smällar låg björnen, berättar Calle.

Det blev slagsmål mellan plotten Burn och björnen och hunden har fått sig några bettskador som måste plåstras om.

– Björnen var en hona på 154 kilo, konstaterar Calle.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser