Trebent varg avlivad

Ramnäs (JJ) Under helgen hittades en skadad varg liggandes i ett vägdike strax utanför Ramnäs i västmanland. Länsstyrelsen tog beslutet att avliva djuret.

Det var en obeservant förbipasserande som först hittade den skadade vargen. Den ville inte flytta på sig och personen insåg då att något var fel. Länsstyrelsen kontaktades och de tog beslutet att avliva vargen, rapporterar Vestmanlands läns tidning.
Efter att avlivningen skett kunde man konstatera att ett av vargens ben var brutet. Man tror därför att djuret blivit påkört av en bil och att bilisten struntat i att rapportera händelsen. Denna person är nu misstänkt för jaktbrott.
Vargen kommer att skickas till SVA i Uppsala.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser