Trebent varg åter synlig

Skillingaryd (JJ) Den trebenta vargen som syntes i Småland i vårvintras har åter observerats. Många var säkra på att vargen dött till följd av sina skador, men i helgen syntes den igen.

Vargen observerades när den sprang över en gårdsplan i  byn Nyholm utanför Skillingaryd. De boende i huset tog även bilder på vargen som mestadels sprang på tre ben och endast stundtals stödde på det fjärde.

– Jag tycker det är fascinerande att vargen har klarat sig trots att den saknat en tass. Den här vargen är en riktig överlevare, säger Henrick Blank, enhetschef på länsstyrelsen i Jönköpings län till Svensk Jakt.

Vargen dök upp redan 2013 när får angreps i området. Sedan dess har den observerats och spårats vid flera tillfällen. Senast i våras, då det också upptäcktes att en tass i princip var söndertrasad. Många, inklusive länsstyrelsepersonal trodde  att vargen dukat under.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser