Tre vargar fälldes i Dalarna

Dalarna(JJ) Tre vargar fälldes igår, under licensjaktens första dag, i Dalarna. Det var två vargar i Sångenreviret och en varg i Olsjöreviret.

Samtliga vargar var honor. Varg nummer tre sköts väster om sjön Gyllingen. Den första vargen fälldes i Sångenreviret i Leksands kommun klockan 10.30. Den första vargen i Olsjöreviret fälldes klockan 12:00.

Olsjöreviret ligger i Ludvika kommun och Sångenreviret i Leksands kommun.
Det här meddelar länsstyrelsen i Dalarna i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser