Tre vargar fällda vid lunchtid

Åmot (JJ) Vid lunchtid i dag fälldes tre vargar i Åmot/Ockelboreviret. Ytterligare en varg är påskjuten.

Tilldelningen av varg i Gävleborgs län håller på att fyllas. Vid lunchtid i dag hade tre vargar fällts och ytterligare en varg påskjutits. Totalt får sex vargar fällas i länet. En varg har sedan tidigare skjutits under licensjakten.

– Vi vet än så länge inte så mycket mer än att en av de fällda vargarna är en tik och att jakten ägt rum i den norra delen av reviret i Åmottrakten. Den påskjutna vargen avräknas i nuläget, så just nu återstår en varg på tilldelningen, säger Sara Sundin på handläggare på natur och viltenheten.

I dagarna har nysnö skapat bättre förutsättningar för spårningsarbetet. Något dagens lyckade jakt vittnar om.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser