Tre män hotade skyddsjägare

Landskrona (JJ) Tre personer attackerade en kommunal skyddsjägare på uppdrag i Landskrona. Mannen har kommunens uppdrag att minska antalet måsar i Landskrona och den saken sköter han med gevär.

Det kan vara förenat med fara att skyddsjaga måsar. Foto: Istock

När han sköt mot måsar på Pumpgatan i staden förra veckan, började en man förolämpa honom. Jägaren backade då undan. Strax därefter dök annan man upp och började filma skyddsjägaren som då försökte komma undan i sin bil, men männen blockerade vägen för honom.

De slog och sparkade mot bilen och också på mannen genom det öppna fönstret. Männen hotade också att döda skytten. Ytterligare en man dök upp och försökte med sin bil blockera utfarten. Jägaren lyckades komma undan och polisanmäla förloppet, skrivet Landskrona Posten.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser