Tre män gripna efter grovt vapenrån i Dalarna

GRÄNGESBERG(JJ). Polisen i Västerås har i dag gripit tre män som är misstänkta för ett grovt vapenrån i en by utanför Grängseberg i Dalarna. I det fordon som de färdades i hittade polisen de fem vapen som stulits ur bostaden.

Rånet inträffade i går eftermiddag och mannen som var hemma bakbands av tre maskerade män som tog sig in i bostaden.
Därefter ska de ha tvingat mannen, som är jägare, att ge dem nyckeln till vapenskåpet.
Männen fick med sig fem vapen som fanns i skåpet.  

Det var i morse som polisen fick kännedom, genom ett tips, om ett fordon som var misstänkt stulet. Efter att fordonet stoppats så hittade polisen alltså de stulna vapnen. 
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser