Tre gripna misstänkta för grovt jaktbrott

Sollefteå (JJ) Två män i 60-årsåldern och en man i 45-årsåldern greps under förmiddagen i trakterna av Helgum i Sollefteå, misstänkta för vapenbrott samt förberedelse till grovt jaktbrott.

Jägare i ett jaktlag upptäckt att någon olovligen befann sig med jaktvapen på deras jaktmark. Jaktlaget kunde observera vilka fordon som lämnade platsen.

Polisen sökte sedan på en närliggande adress och kunde hitta männen.

Vid husrannsakan anträffades jaktvapen som ingen av dem har licens till, rapporterar P4 Västernorrland.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser