Tre gripna misstänkta för grovt jaktbrott

Sollefteå (JJ) Två män i 60-årsåldern och en man i 45-årsåldern greps under förmiddagen i trakterna av Helgum i Sollefteå, misstänkta för vapenbrott samt förberedelse till grovt jaktbrott.

Jägare i ett jaktlag upptäckt att någon olovligen befann sig med jaktvapen på deras jaktmark. Jaktlaget kunde observera vilka fordon som lämnade platsen.

Polisen sökte sedan på en närliggande adress och kunde hitta männen.

Vid husrannsakan anträffades jaktvapen som ingen av dem har licens till, rapporterar P4 Västernorrland.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser