Tre älgjägare mördade!

Under älgjaktens tre första jaktdagar i oktober har tre älgjägare påträffats mördade. I måndags påträffades en 69-årig man mördad nedanför sitt jakttorn i Knäred, södra Halland. I går kväll och nu på morgonen har två älgjägare i Dalsland påträffats mördade.

Den 69-årige mannnen, utanför Knäred, hittades med skallskador nedanför sitt torn. Polisen misstänkte mord i ett tidigt skede. Bland annat saknas mannens jaktgevär. Händelsen inträffade i Vångadal som ligger öster om Knäred. Mannen jagade tillsammans med en kamrat, trots att markägarna kommit överens om att inte starta jakten förrän den 11 oktober. Rykten om stridigheter runt älgjakten florerar i bygden.
Mannen hade uppsikt flera hundra meter runt tornet. Omständigheterna kan tyda på att han kände personen som kom, menar polisen, som fortsätter med förhör av olika personer i bygden.
Ytterligare två älgjägare har hittats mördade. Två äldre män från samma jaktlag har hittats döda i ett skogsområde i Västra Bräcke utanför Åmål. Polisen misstänker även här mord.
Den första mannen hittades ihjälskjuten i skogsområdet redan i går kväll. Inledningsvis trodde man att det rörde sig om ett självmord. Under natten iakttogs en bil på platsen, samt en rad andra omständigheter gjorde att polisen fortsatte att undersöka området i morse. Vid halvtiotiden idag påträffades ytterligare en död jägare, cirka 75 meter från jaktstugan. Polisens tekniker arbetar nu på platsen för att säkra spår.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser