Tre älgjägare mördade!

Under älgjaktens tre första jaktdagar i oktober har tre älgjägare påträffats mördade. I måndags påträffades en 69-årig man mördad nedanför sitt jakttorn i Knäred, södra Halland. I går kväll och nu på morgonen har två älgjägare i Dalsland påträffats mördade.

Den 69-årige mannnen, utanför Knäred, hittades med skallskador nedanför sitt torn. Polisen misstänkte mord i ett tidigt skede. Bland annat saknas mannens jaktgevär. Händelsen inträffade i Vångadal som ligger öster om Knäred. Mannen jagade tillsammans med en kamrat, trots att markägarna kommit överens om att inte starta jakten förrän den 11 oktober. Rykten om stridigheter runt älgjakten florerar i bygden.
Mannen hade uppsikt flera hundra meter runt tornet. Omständigheterna kan tyda på att han kände personen som kom, menar polisen, som fortsätter med förhör av olika personer i bygden.
Ytterligare två älgjägare har hittats mördade. Två äldre män från samma jaktlag har hittats döda i ett skogsområde i Västra Bräcke utanför Åmål. Polisen misstänker även här mord.
Den första mannen hittades ihjälskjuten i skogsområdet redan i går kväll. Inledningsvis trodde man att det rörde sig om ett självmord. Under natten iakttogs en bil på platsen, samt en rad andra omständigheter gjorde att polisen fortsatte att undersöka området i morse. Vid halvtiotiden idag påträffades ytterligare en död jägare, cirka 75 meter från jaktstugan. Polisens tekniker arbetar nu på platsen för att säkra spår.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser