Tre älgjägare åtalade för jaktbrott i Bollnäs

Bollnäs (JJ) Tre jägare från ett jaktlag i norra delen av Bollnäs kommun är misstänkta för jaktbrott i samband med höstens älgjakt.

Efter älgjakten fick polisen i december förra året in en anmälan om jaktbrott.

Jägarna misstänks för att under älgjakten bland annat ha använt en eller flera bilar för att genskjuta en älgkalv.

Enligt Jaktlagen är det inte tillåtet att bedriva jakt från ett motorfordon. Det gäller även när det handlar om att spåra, genskjuta och förfölja vilt.

Jaktbrottet ska ha ägt rum den 24 oktober norr om Bollnäs, skriver Ljusnan.

AKTUELLT

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Rovdjur hindrar renar att följa växtligheten

Kungsbacka (JJ) Sveriges Lantbruksuniversitet rapporterar om ett nytt forskningsprojekt som visar problemen renar har att följa växtligheten i områden med hög rovdjursnärvaro. Renarna kan inte "surfa på den gröna vågen" när de rör sig från fjäll till kustlandskap, visar GPS-data.

Annonser