Trafikverket sätter inte upp viltstängsel på olycksdrabbad väg

EDSBRUK(JJ). Trots påtryckningar under flera år så sätter inte Trafikverket upp viltstängsel efter E22:an norr om Edsbruk - i onsdags inträffade ännu en viltolycka efter vägen. - De prioriterar inte vägsträckan. De ser inte att det här innebär risk för dödsolyckor, säger Peter Helge, räddningschef i beredskap, till Vimmerby Tidning.

Vid onsdagens olycka körde en bilist på en älg som kommit ut på vägbanan. Förraren fördes med ambulans till sjukhus. 
Räddningstjänsten åker ut på minst 3-4 viltolyckor varje år på den drabbade vägsträckan. De varningsskyltar som satts upp har inte satt stopp för olyckorna
Helge tror dessutom att mörkertalet är stort, främst när det gäller vildsvinsolyckor.

Pierre Strid är räddningschef och han har, på uppdrag av politikerna, uppvaktat Trafikverket många gånger för att försöka få dem att inse att det behövs viltstängsel på vägsträckan. Men hans försök har hittills varit resultatlösa.
Det här rapporterar Vimmerby Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser