Trafikverket sätter inte upp viltstängsel på olycksdrabbad väg

EDSBRUK(JJ). Trots påtryckningar under flera år så sätter inte Trafikverket upp viltstängsel efter E22:an norr om Edsbruk - i onsdags inträffade ännu en viltolycka efter vägen. - De prioriterar inte vägsträckan. De ser inte att det här innebär risk för dödsolyckor, säger Peter Helge, räddningschef i beredskap, till Vimmerby Tidning.

Vid onsdagens olycka körde en bilist på en älg som kommit ut på vägbanan. Förraren fördes med ambulans till sjukhus. 
Räddningstjänsten åker ut på minst 3-4 viltolyckor varje år på den drabbade vägsträckan. De varningsskyltar som satts upp har inte satt stopp för olyckorna
Helge tror dessutom att mörkertalet är stort, främst när det gäller vildsvinsolyckor.

Pierre Strid är räddningschef och han har, på uppdrag av politikerna, uppvaktat Trafikverket många gånger för att försöka få dem att inse att det behövs viltstängsel på vägsträckan. Men hans försök har hittills varit resultatlösa.
Det här rapporterar Vimmerby Tidning.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser