Trafikskadad älg låg skadad i 14 timmar

En bilförare på skidsemester i Åre smet i helgen från en viltolycka. Älgen som påkördes låg minst 14 timmar innan den upptäcktes och kunde avlivas.

En förbipasserande upptäckte vad som hänt och polisen lyckades spåra bilföraren som nu har dryga böter att vänta.
Olyckan inträffade på Fröåvägen, mellan Årebjörnen och Husävägen, utanför Åre. Inga personskador uppstod, men bilföraren uppger att de blev chockade och att han inte kände till att man måste polisanmäla viltolyckor.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser