Trafikolycka trots viltstängsel

BORLÄNGE(JJ). Under förra veckan inträffade en älgolycka efter riksväg 80 utanför Borlänge. Detta skedde trots att det finns viltstängsel på platsen. Men jägare har också pekat på brister med stängslet på just det här aktuella stället där olyckan skedde.

Enlilgt jaktklubbarna i området så finns det många brister i stängslet efter riksvägen. 
På en sträcka av två kilometer så framhåller de att det finns omkring 100 ställen med glipor i stängslet – något som innebär risk för att både hundar och vildsvin ska komma ut på vägen. 

Börje Staffas, ansvarig projektledare på Trafikverket, menar dock att viltstängslet främst är till för att stoppa större djur.
Det här rapporterar SVT Gävledala.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser