Trafikdödad varg i Värmland

VÄRMLAND(JJ). En varg kördes på under måndagsmorgonen i Frykerud, Kil. Några timmar därefter så hittades vargen död av länsstyrelsens naturbevakare.

Polisen fick larmet på morgonen och därefter kontaktade polisen länsstyrelsen. Enligt informationen då hade vargen rest sig efter kollisionen och gått ut på en åker.
Personal från länsstyrelsen gjorde eftersök och fann den döda vargen några hundra meter från kollisionsplatsen.

Enligt Lars Furuholm, rovdjursansvarig på länsstyrelsen, så har det kommit in flera rapporter om oskygga vargar i området. Enligt de uppgifter man fått in har det handlat om två vargar.
– Det kan vara så att de bildat ett revir där som vi inte sett tidigare, säger Lars Furuholm till Värmlands Folkblad. 

Djurkroppen har skickats till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, i Uppsala. 
Det här rapporterar Värmlands Folkblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser