Trafikdödad varg i Värmland

VÄRMLAND(JJ). En varg kördes på under måndagsmorgonen i Frykerud, Kil. Några timmar därefter så hittades vargen död av länsstyrelsens naturbevakare.

Polisen fick larmet på morgonen och därefter kontaktade polisen länsstyrelsen. Enligt informationen då hade vargen rest sig efter kollisionen och gått ut på en åker.
Personal från länsstyrelsen gjorde eftersök och fann den döda vargen några hundra meter från kollisionsplatsen.

Enligt Lars Furuholm, rovdjursansvarig på länsstyrelsen, så har det kommit in flera rapporter om oskygga vargar i området. Enligt de uppgifter man fått in har det handlat om två vargar.
– Det kan vara så att de bildat ett revir där som vi inte sett tidigare, säger Lars Furuholm till Värmlands Folkblad. 

Djurkroppen har skickats till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, i Uppsala. 
Det här rapporterar Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser