Trafikdödad älg ruttnar i dike

LEKEBERG(JJ). En trafikdödad älg har lämnats kvar i diket efter länsväg 204, norr om Fjugesta, och älgkroppen är nu föruttnad. Trafikolyckan inträffade under pingsthelgen och i går låg djurkroppen fortfarande kvar i diket.

– Markägaren har skyldighet att ta bort den men överlåter ofta åt jakträttsinnehavarna att göra det. Men ytterst är det markägaren som har ansvaret. Nu får vi ta reda på varför det inte har
skett, säger Rolf Lidbom, vid polisen i Fjugesta, till Nerikes Allehanda.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser