Traditionell kråkjakt gav 60 fåglar

Kristianstad (JJ) I helgen samlades ett dussintal jägare för att delta i den traditionella kråkjakten i Kristianstad-Bromölla. Totalt fällde jägarna ett 60-tal fåglar.

Årets traditionella kråkjakt gav ett 60-tal fåglar.

Jägarna satt på plats i sina gömslen i den kylslagna gryningen för att sitta ut till på förmiddagen. Samtliga deltagare kom tillbaka med fåglar. Totalt sköts ett 60-tal kråkfåglar.

– Man måste gömma sig ordentligt, kråkor har bra syn och reagerar direkt på om något rör sig eller är annorlunda, säger Åke Feldt från jaktvårdskretsen.

Jägarna anser att det finns många skäl till att jaga kråkor. En är att bönder kan ha problem med att fåglarna äter deras säd. Men den stora anledningen är att kråkor också är rovdjur, predatorer.

– De tar mycket småvilt, hare, fasan, småfågel. Det blir mer mångfald i faunan om vi inte har så många kråkor, säger en jägare som inte vill ståta med sitt namn, men som också berättar att kråkor är duktiga på att hitta andra arters bon och äta ägg, säger Åke Feldt till Kristianstadsbladet.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser