Totalt 49 björnar påskjutna i Jämtlands län

JÄMTLANDS LÄN(JJ). I dag cirka klockan 12.33 uppgav länsstyrelsen i Jämtlands län för Jaktjournalen att det återstod 41 björnar i länet. Totalt har därmed 49 björnar påskjutits i länet. I dag på morgonen har det fällts två björnar, en i Bräcke kommun och en i Strömsunds kommun. Under lördagen sköts det två björnar i Krokoms kommun.

Totalt får det skjuts 90 björnar innan jakten stoppas, det handlar om 45 djur söder om E14 och lika många djur norr om vägen. 
Efter att man nyligen gjort eftersök av två påskjutna björnar, som påsköts den 2 och 3 september, har dessa två djur påförts kvoten igen.

Återstående tilldelning var cirka klockan 12.33 i dag:

– I område ett söder om E14: 27 björnar
– I område två norr om E14: 14 björnar.

Fotnot: Observera att dessa uppgifter redan kan ha förändrats!
För att kontrollera länsstyrelsens telefonsvarare ring 063 – 12 63 12, den är aktiv under björnjakten och uppdateras dagligen och senast klockan 22.00.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser