Totalt 21 rovdjursattacker i Örebro län

Örebro(JJ) Det inträffade 21 rovdjursattacker på tamdjur i Örebro län under förra året. Detta var den högsta noteringen sedan år 2000. Vanligast är attacker på får - av antingen lodjur eller varg.

Uppgifterna kommer från länsstyrelsen. Hittills i år har det dock bara inträffat tre rovdjursattacker. 
– Det är svårt att hitta en generell förklaring. Det kan vara enstaka individer som beter sig annorlunda, och som flyttar och drar iväg till ett annat län. Angreppen går upp och ner, och det gäller även i andra län, säger Caroline Lundmark, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Örebro län, till Sveriges Radio P4 Örebro.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser