Torsten Mörner ny ordförande i jägareförbundet

– Jag är stolt och hedrad att bli jaktledare för Sveriges största jaktlag, sa Torsten Mörner, vars "jaktlag" har cirka 200 000 medlemmar, när han i helgen valdes till ny ordförande för Svenska Jägareförbundet.

Torsten Mörner, statsveterinär vid SVA, Sveriges Veterinärmedicinska Anstalt, vill bland annat arbeta med att lyfta fram den kompetens inom viltvård och viltförvaltning som finns hos landets jägare. – Vi var nog Sveriges första miljörörelse när vi bildades 1830 och fortfarande är miljö och djurliv viktiga frågor. Jägarna och markägarna i Jägareförbundet är de som på många sätt är bäst på att förvalta naturen och de vilda djuren, säger Torsten Mörner som tilläggar att det också inbegriper arter som vi idag inte jagar. – Viltförvaltning sköts bäst lokalt och regionalt på nationell nivå – inte av byråkrater i EU, sade Torsten Mörner.Owe Wiktorin utnämndes samtidigt vid förbundets årsstämma till hedersledamot av Svenska Jägareförbundet efter fyra år som ordförande och pekade på förbundets viktigaste framtidsfråga, att få ungdomar intresserade av jakt.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser