Tonårskillar vettskrämda efter björnmöte!

VARBERG(JJ). Två tonårskillar blev vettskrämda efter vad som troligen var nära björnkontakt i skogen i Spannarp. James Meijner och Isak Flink fick se björnen resa sig mot dem bara ett tiotal meter bort. – Vi blev vettskrämda och sprang fortare än vad vi egentligen kunde ut från skogen, över åkern och ända hem, säger James Meijner till Hallands Nyheter.

Under tiden pojkarna flydde från platsen i panik så ringde de polisen för att berätta om sin observation.
 
När James styvfar hörde om händelsen kontaktade han en släkting som jagar, denne undersökte platsen där pojkarna sa att de sett björn och fann två kronhjortar. Jägaren trodde att pojkarna kan ha sett en hjort då färgen liknar björnens. James fick se hjorten men hävdar med bestämdhet att det inte var någon hjort han såg.

Tommy Berglund, rovdjursspårare på länsstyrelsen, menar att det kan ha varit en björn men att det är svårt att säga. Det är ovanligt att få se björn i Halland men Berglund berättar att det troligen varit en björn på besök nyligen.
– Vi misstänker att vi har haft björn här nyligen. För en vecka sedan hittade vi vad vi tror var björnspillning i Simlångsdalen utanför Halmstad, säger Tommy Berglund
Det här rapporterar Hallands Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser