Tonårskillar vettskrämda efter björnmöte!

VARBERG(JJ). Två tonårskillar blev vettskrämda efter vad som troligen var nära björnkontakt i skogen i Spannarp. James Meijner och Isak Flink fick se björnen resa sig mot dem bara ett tiotal meter bort. – Vi blev vettskrämda och sprang fortare än vad vi egentligen kunde ut från skogen, över åkern och ända hem, säger James Meijner till Hallands Nyheter.

Under tiden pojkarna flydde från platsen i panik så ringde de polisen för att berätta om sin observation.
 
När James styvfar hörde om händelsen kontaktade han en släkting som jagar, denne undersökte platsen där pojkarna sa att de sett björn och fann två kronhjortar. Jägaren trodde att pojkarna kan ha sett en hjort då färgen liknar björnens. James fick se hjorten men hävdar med bestämdhet att det inte var någon hjort han såg.

Tommy Berglund, rovdjursspårare på länsstyrelsen, menar att det kan ha varit en björn men att det är svårt att säga. Det är ovanligt att få se björn i Halland men Berglund berättar att det troligen varit en björn på besök nyligen.
– Vi misstänker att vi har haft björn här nyligen. För en vecka sedan hittade vi vad vi tror var björnspillning i Simlångsdalen utanför Halmstad, säger Tommy Berglund
Det här rapporterar Hallands Nyheter.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser