Tolv vargar får skjutas i Örebro län

Örebro (JJ) Inte mer än sex föryngringar (valpkullar) per år ska tillåtas i Örebro län och det innebär att vargstammen i länet kommer att minskas på sikt. Målet med som mest sex kullar ska vara uppnått senast 2019. Redan i januari börjar licensjakten på 12 vargar.

Beslutet om licensjakt har tagits av länsstyrelsen som lutar sig mot den förvaltningsplan för stora rovdjur som tagits fram. Målet med jakten är att helt skjuta av reviren Nora och Mårdshyttan, skriver Karlskoga tidning.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser