Tolv personer tillåts ha med sig gevär på snöskoter

KIRUNA/GÄLLIVARE(JJ). Tolv personer har beviljats dispens för att kunna ha med sig gevär på snöskoter. Länsstyrelsen har beviljat dispensen för att man ska kunna avliva renar som är skadade och även för att kunna bedriva skyddsjakt på lodjur.

Det handlar om fem personer i en sameby, som ligger i Kiruna kommun, som fått dispens för att kunna avliva renar som är skadade.
Ytterligare sju personer, framförallt i Gällivare kommun, har fått dispens för att kunna bedriva skyddsjakt på lodjur.  
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Norrbotten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser