Tog bild på fem vargar

HÄLLEFORS(JJ). Lars-Gunnar Strandberg lyckades fånga fem vargar på en bild. – En ganska mäktig upplevelse, säger Lars-Gunnar Strandberg, från Karlstad, till Värmlands Folkblad.

Han var på väg med bil till Borlänge och vid Hjulsjön, öster om Hällefors, fick han syn på djur på isen. Det visade sig vara fem vargar.
För Strandberg var det första gången han såg varg i den fria naturen. 
Det här rapporterar Värmlands Folkblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser