Tobias märker jägare för livet

Mönsterås (JJ) Tatueraren Tobias Oscarsson märker jägare för livet med sina iögonfallande bilder. – Jag gör mest jaktmotiv eftersom jag själv jagar otroligt mycket, berättar han.

Tatueraren Tobias Oscarsson och hans jämthund Uffe samt en fin sextaggare Tobias tatuerat på en jägares underarm. Foto: Privat

Jägare kommer från och fjärran till tatueringsstudion Creation Corner i Mönsterås i Kalmar län. Häromveckan var det en jägare som åkte 70 mil från Malung för att få en taturering med jaktmotiv.

Långväga kunder

– Jag har haft kunder ännu längre norr ifrån, och från Norge. Om jägare bestämmer sig för en tatuering de vill ha, så är de beredda att resa lång väg, konstaterar Tobias.

Han har två jämthundar och jagar älg och vildsvin så ofta han kommer åt.

– Jag både tatuerar och jagar på heltid, säger Tobias och skrattar.

Runt omkring sig på jakterna ser han möjliga motiv.

Både unga och gamla

– Jag gör väldigt mycket hundporträtt, hundar med älgar och vildsvin, men sedan gör jag skogs- och naturmotiv och alla möjliga viltarter. Det är alla möjliga bilder som har med jakt att göra – bland annat har jag tatuerat en GPS på en arm, berättar Tobias.

Kunderna är både unga och gamla jägare som genom tatueringar vill manifestera hur mycket jakten betyder för dem.

– De som kommer långväga ifrån är oftast äldre, säger Tobias Oscarsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
3
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser