Tobias märker jägare för livet

Mönsterås (JJ) Tatueraren Tobias Oscarsson märker jägare för livet med sina iögonfallande bilder. – Jag gör mest jaktmotiv eftersom jag själv jagar otroligt mycket, berättar han.

Tatueraren Tobias Oscarsson och hans jämthund Uffe samt en fin sextaggare Tobias tatuerat på en jägares underarm. Foto: Privat

Jägare kommer från och fjärran till tatueringsstudion Creation Corner i Mönsterås i Kalmar län. Häromveckan var det en jägare som åkte 70 mil från Malung för att få en taturering med jaktmotiv.

Långväga kunder

– Jag har haft kunder ännu längre norr ifrån, och från Norge. Om jägare bestämmer sig för en tatuering de vill ha, så är de beredda att resa lång väg, konstaterar Tobias.

Han har två jämthundar och jagar älg och vildsvin så ofta han kommer åt.

– Jag både tatuerar och jagar på heltid, säger Tobias och skrattar.

Runt omkring sig på jakterna ser han möjliga motiv.

Både unga och gamla

– Jag gör väldigt mycket hundporträtt, hundar med älgar och vildsvin, men sedan gör jag skogs- och naturmotiv och alla möjliga viltarter. Det är alla möjliga bilder som har med jakt att göra – bland annat har jag tatuerat en GPS på en arm, berättar Tobias.

Kunderna är både unga och gamla jägare som genom tatueringar vill manifestera hur mycket jakten betyder för dem.

– De som kommer långväga ifrån är oftast äldre, säger Tobias Oscarsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
3
Visa bildspel

/
...
Visa mer

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser