Tobias märker jägare för livet

Mönsterås (JJ) Tatueraren Tobias Oscarsson märker jägare för livet med sina iögonfallande bilder. – Jag gör mest jaktmotiv eftersom jag själv jagar otroligt mycket, berättar han.

Tatueraren Tobias Oscarsson och hans jämthund Uffe samt en fin sextaggare Tobias tatuerat på en jägares underarm. Foto: Privat

Jägare kommer från och fjärran till tatueringsstudion Creation Corner i Mönsterås i Kalmar län. Häromveckan var det en jägare som åkte 70 mil från Malung för att få en taturering med jaktmotiv.

Långväga kunder

– Jag har haft kunder ännu längre norr ifrån, och från Norge. Om jägare bestämmer sig för en tatuering de vill ha, så är de beredda att resa lång väg, konstaterar Tobias.

Han har två jämthundar och jagar älg och vildsvin så ofta han kommer åt.

– Jag både tatuerar och jagar på heltid, säger Tobias och skrattar.

Runt omkring sig på jakterna ser han möjliga motiv.

Både unga och gamla

– Jag gör väldigt mycket hundporträtt, hundar med älgar och vildsvin, men sedan gör jag skogs- och naturmotiv och alla möjliga viltarter. Det är alla möjliga bilder som har med jakt att göra – bland annat har jag tatuerat en GPS på en arm, berättar Tobias.

Kunderna är både unga och gamla jägare som genom tatueringar vill manifestera hur mycket jakten betyder för dem.

– De som kommer långväga ifrån är oftast äldre, säger Tobias Oscarsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
3
Visa bildspel

/
...
Visa mer

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser