Tjuvsköt rådjur

Ystad (JJ) En misstänkt tjuvjakt på rådjur har anmälts i Lövestad utanför Ystad.

En jägare är misstänkt för tjuvjakt sedan denne skjutit ett rådjur med två skott utanför Lövestad i Skåne. Efter skotten lastades de skjutna rådjuret in i en bil och jägaren körde i väg. Ett vittne noterade registreringsnumret och har nu anmält händelsen eftersom personen som sköt rådjuret inte har någon jakträtt på den aktuella marken, uppger Ystad Allehanda.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser