Tjuvskjutna råkor polisanmälda

Ystad (JJ) Nio skjutna råkor har upphittats utanför Skurup. Eftersom de inte skjutits i enlighet med gällande regler av kommunens skyddsjägare har en anmälan om jaktbrott upprättats.

Det var på Valborgsmässoafton som råkorna hittades i Rydsgård av Sven Åke Malmström, teknisk rådgivare på serviceförvaltningen i Skurups kommun.

Det var under en vanlig inventering av råkkolonin som fyndet gjordes och Malmström som själv är skyddsjägare i kommunen hörde med den andra skyddsjägaren som inte kände till de döda fåglarna som tros vara skjutna med hagel.

– Det var inte min kollega som skjutit råkorna heller, då förstod jag att det var någon som gjort det som inte fick. Så då bestämde vi oss för att göra en polisanmälan, säger han till Ystads Allehanda.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser