Tjuvskjutna råkor polisanmälda

Ystad (JJ) Nio skjutna råkor har upphittats utanför Skurup. Eftersom de inte skjutits i enlighet med gällande regler av kommunens skyddsjägare har en anmälan om jaktbrott upprättats.

Det var på Valborgsmässoafton som råkorna hittades i Rydsgård av Sven Åke Malmström, teknisk rådgivare på serviceförvaltningen i Skurups kommun.

Det var under en vanlig inventering av råkkolonin som fyndet gjordes och Malmström som själv är skyddsjägare i kommunen hörde med den andra skyddsjägaren som inte kände till de döda fåglarna som tros vara skjutna med hagel.

– Det var inte min kollega som skjutit råkorna heller, då förstod jag att det var någon som gjort det som inte fick. Så då bestämde vi oss för att göra en polisanmälan, säger han till Ystads Allehanda.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser