Tjuvskjuten varg?

Finnerödja (JJ) Polisen utreder en anmälan om misstänkt tjuvjakt på varg i Skagersholm strax utanför Finnerödja.

Vargen upptäcktes intill en mindre skogsbilväg i området kring Skagersholms herrgård. Enligt polisanmälan var den skjuten i bogen. Polisen har dock inte bekräftat att vargen blivit skjuten. Området där vargen hittades har tidigare drabbats av att vargar rivit får. Älgskötselområdet där markägaren är ordförande ansökte i våras om skyddsjakt på varg.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser