Tjuvjakt uppklarad

Degerfors (JJ) Vinterns och vårens tjuvjakt på vildsvin i Degerfors och Karlskoga har nu fått sin lösning. En 41-årig Karlskogabo har erkänt att han tjuvskjutit ett stort antal vildsvin på en jaktmark söder om Degerfors och på tre platser norr om Karlskoga.

Polisens utredare har sedan i april jobbat med ärendet och har nu teknisk bevisning som binder en 41-årig Karlskogabo vid brotten. Totalt har mannen skjutit ett tvåsiffrigt antal vildsvin på en jaktmark söder om Degerfors och hos tre markägare norr om Karlskoga.  
– Resultatet blev en klockren teknisk bevisning på de fynd vi gjorde, säger polisens utredare Kåre Eriksson till Karlskoga Kuriren. I de förhör som hållits med den misstänkte har han erkänt att han suttit i ett jakttorn vid en åtelplats söder om Degerfors där han ställt upp luckan och skjutit ett antal vildsvin. Bland annat en sugga som transporterades bort och slaktades någon kilometer från skottplatsen.
Utredningen kommer nu att lämnas över till åklagare och i nuläget är rubriceringen jaktbrott som kan ge fängelse ett år och/eller böter.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Annonser