Tjuvjakt uppklarad

Degerfors (JJ) Vinterns och vårens tjuvjakt på vildsvin i Degerfors och Karlskoga har nu fått sin lösning. En 41-årig Karlskogabo har erkänt att han tjuvskjutit ett stort antal vildsvin på en jaktmark söder om Degerfors och på tre platser norr om Karlskoga.

Polisens utredare har sedan i april jobbat med ärendet och har nu teknisk bevisning som binder en 41-årig Karlskogabo vid brotten. Totalt har mannen skjutit ett tvåsiffrigt antal vildsvin på en jaktmark söder om Degerfors och hos tre markägare norr om Karlskoga.  
– Resultatet blev en klockren teknisk bevisning på de fynd vi gjorde, säger polisens utredare Kåre Eriksson till Karlskoga Kuriren. I de förhör som hållits med den misstänkte har han erkänt att han suttit i ett jakttorn vid en åtelplats söder om Degerfors där han ställt upp luckan och skjutit ett antal vildsvin. Bland annat en sugga som transporterades bort och slaktades någon kilometer från skottplatsen.
Utredningen kommer nu att lämnas över till åklagare och i nuläget är rubriceringen jaktbrott som kan ge fängelse ett år och/eller böter.

6 kommentarer

 • Roligt att höra
  Roligt att höra. Vi måste se strängare på tjuvjägare. De förstör för oss andra seriösa jägare.

 • stackarn
  Här tror han att han hjälper alla bönder mot skadedjuren så blir han straffad….

 • .
  Hoppas all jävla tjuvjakt ersätts med minst flera åra fängelse!
  Känns ju förjävligt att betala för mark/jakt om man inte behöver………..????

 • bra
  i kenya skjuter man tjuvjägare på fläcken. här i sverige daltas det med packet.

 • synd
  att det inte var vargar han skjutit för då hade då jag gladeligen hjälpt till med eventella böter

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser