Tjuvjakt på järv?

Gällivare (JJ) Tidigare i veckan hittades en tjuvskjuten järv i Tjuonajåkk i Gällivare kommun. Polisen misstänker grovt jaktbrott, men ännu har ingen gripits för jaktbrottet.

Det var en naturbevakare som upptäckte att skoterspår i anknytning till järvspåret och fattades misstankar om att någon förföljde järven.
Naturbevakare kontaktade polisen som skickade en helikopter. Helikopterpatrullen fann då en död järv.
Polisen är mycket förtegen om omständigheterna kring den döda järven, men misstänker att det handlar om tjuvjakt. Järven är sedan 1969 fredad och stammen uppgår till cirka 150 djur. Järven tillhör familjen mårddjur och kan bli 70-85 centimeter lång.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser