Tjuvjakt på järv?

Gällivare (JJ) Tidigare i veckan hittades en tjuvskjuten järv i Tjuonajåkk i Gällivare kommun. Polisen misstänker grovt jaktbrott, men ännu har ingen gripits för jaktbrottet.

Det var en naturbevakare som upptäckte att skoterspår i anknytning till järvspåret och fattades misstankar om att någon förföljde järven.
Naturbevakare kontaktade polisen som skickade en helikopter. Helikopterpatrullen fann då en död järv.
Polisen är mycket förtegen om omständigheterna kring den döda järven, men misstänker att det handlar om tjuvjakt. Järven är sedan 1969 fredad och stammen uppgår till cirka 150 djur. Järven tillhör familjen mårddjur och kan bli 70-85 centimeter lång.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser