Tjuvjakt i Vetlanda del II

Nye (JJ) En person är gripen och har suttit i förhör starkt misstänkt för att ha tjuvskjutit en älgko och lämnad hennes kalv.

Det var när en jordbrukare skulle skörda vall som han upptäckte att någon kört bil på odlingen. När han började undersöka bilspåren fann han slaktresterna efter en älg.
Bonden tog kontakt med en jägare i området för att få vetskap om det nyligen skett någon bilolycka med älg. När så inte var fallet började de båda spåra älgen och fann snart att någon hade lastat älgkon på ett bilsläp.
Blodspår
De båda männen kunde sedan ganska enkelt följa blodspåret i cirka en och en halv mil. I varje sväng och kurva hade blod runnit ur bilsläpen och ned på vägen. Blodspåret slutade utanför dörren i en vedbod.De båda männen ringde polisen som öppnade dörren till vedboden och där innanför låg en oflådd och död älgko.
Ägaren till vedboden greps och har förhörts misstänkt för jaktbrott. Ett vittne har hört ett skott i området vid halvtretiden på natten.  Polisen misstänker att fler personer kan vara inblandade i tjuvjakten. Älgen var skjuten i huvudet och tjuvjägarna hade endast tagit ur tarmarna. Det torde vara anledningen till det rikliga blodspåret som traktens jägare lätt kunde följa.

AKTUELLT

Debatt: Vildsvin på borden, inte i trafiken

Vildsvin förstör allt fler skördar. Djuren orsakar också svåra trafikolyckor. Därför måste vi underlätta vildsvinsjakt, genom att göra det enklare både att kameraövervaka och att sälja vildsvinskött. Så skriver Lina Nordquist och Niklas Frykman, båda Liberalerna (L), i den här debattartikeln.

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Annonser