Tjuvjakt i Vetlanda del II

Nye (JJ) En person är gripen och har suttit i förhör starkt misstänkt för att ha tjuvskjutit en älgko och lämnad hennes kalv.

Det var när en jordbrukare skulle skörda vall som han upptäckte att någon kört bil på odlingen. När han började undersöka bilspåren fann han slaktresterna efter en älg.
Bonden tog kontakt med en jägare i området för att få vetskap om det nyligen skett någon bilolycka med älg. När så inte var fallet började de båda spåra älgen och fann snart att någon hade lastat älgkon på ett bilsläp.
Blodspår
De båda männen kunde sedan ganska enkelt följa blodspåret i cirka en och en halv mil. I varje sväng och kurva hade blod runnit ur bilsläpen och ned på vägen. Blodspåret slutade utanför dörren i en vedbod.De båda männen ringde polisen som öppnade dörren till vedboden och där innanför låg en oflådd och död älgko.
Ägaren till vedboden greps och har förhörts misstänkt för jaktbrott. Ett vittne har hört ett skott i området vid halvtretiden på natten.  Polisen misstänker att fler personer kan vara inblandade i tjuvjakten. Älgen var skjuten i huvudet och tjuvjägarna hade endast tagit ur tarmarna. Det torde vara anledningen till det rikliga blodspåret som traktens jägare lätt kunde följa.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser