Tjuvjägare tagen på bar gärning

Västerås (JJ) En 27-årig jägare blev tagen på bar gärning när han tjuvjagade på en annan jägares mark.

Händelsen inträffade nu i helgen i Badelunda utanför Västerås. En markägare upptäckte en annan jägare inne på sin mark. Jägaren som befann sig där jagandes olovligen hade dessutom fällt en dovhjort och ett rådjur.

Polis tillkallades och det fällda rådjuret tillfaller markägaren. Dovhjorten däremot tillfaller staten eftersom det nu under brunsten inte är jakttid på handjur.

Den 27-årige tjuvjägaren är misstänkt för både jaktbrott och vapenbrott. Hans jaktgevär har beslagtagits av Polisen, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser