Tjuvjägare jagas med belöning

Trollhättan (JJ) I början av januari sköts två dovhindar med hagelgevär inne i ett hjorthägn vid Kobergs Gods. Nu utgår en belöning om någon kan ge sådana uppgifter att tjuvjägarna hittas.

I januari hittades två dovhindar skjutna med hagelbössa inne i hjorthägnet på Kobergs Gods, nära Livereds kyrka, strax norr om Sollebrunn.

Säkerhetsansvarige Åke Bjärkemyr polisanmälde tjuvjakten omedelbart, men man har ännu inte lyckats lösa den ovanliga tjuvjakten. Dels har man skjutit inne i ett hägn, man har också skjutit hjortarna med hagel, något som också är förbjudet. De båda hjortarna var lämnade på skottplatsen.

Nu har Kobergs Gods beslutat sig för att utfästa en belöning om 20 000 kronor till den som kan ge sådana uppgifter att tjuvjakten blir uppklarad.

Det är första gången som Kobergs Gods blivit utsatt för tjuvjakt i sitt hjorthägn.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser