Tjuvjägare gäckar naturbevakare i Jämtlandsfjällen

Östersund (JJ) Det förekommer tjuvjakt i Jämtlandsfjällen, men hur omfattande är svårt att säga enligt länsstyrelsen i Jämtland Tjuvjägare har i höst gäckat polis och naturbevakare i fjällen. Vid ett tillfälle tros tjuvjägarna legat gömda inte långt från naturbevakarna.

När anställda vid vattenregleringsföretagen hörde skott från fjället vid Korsvattnet i Oldfjällen i Offerdal där småviltjakten var avlyst ringde de Tommy Dadell som är vilthandläggare på länsstyrelsen i Jämtland.

Han skickade dit två naturbevakare som hittade norskregistrerade mopeder där vägen slutar uppe på fjället men personerna kom undan.

– De har lastat av mopeder från skåpbilen, kört upp efter den bommade vägen och jagat, säger Tommy Dadell.

– Det finns ett antal jägare som inte löser kort eller jagar när det är avlyst. De åker helt enkelt och jagar för de vet att det inte finns tillräcklig tillsyn, säger Tommy Dadell.

Hittills i år har Länsstyrelsen bara lyckas få tag på en person som rapporterats för jaktbrott, en norsk medborgare som tränade sin hund under förbudstid, rapporterar P4 Jämtland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser