Tjuvar tog vapenskåp med fem vapen

Skara (JJ) Tjuvar tog sin in i en villa i Skallmeja i Skara kommun, och stal flera föremål - bland annat ett vapenskåp med fem vapen.

Inbrottet och stölden upptäcktes vid halv två på söndagseftermiddagen. Ägaren till huset upptäckte att flera föremål var stulna, bland annat en släpkärra, åkgräsklippare, cementblandare och en slåttermaskin.

Tjuvarna ska även ha fått med sig ett ovanligt allvarligt byte – ett vapenskåp med fem

– Vi skickar ut ett larm till andra delar inom polisen så att de är extra uppmärksamma på att en vapenstöld ägt rum. Då är vi mer vaksamma när vi stoppar bilar och liknande kontroller, säger Per Larsson som är inte befäl på polisen i Lidköping, till Skaraborgs Läns Tidning.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser