Tjuvar tog vapenskåp med fem vapen

Skara (JJ) Tjuvar tog sin in i en villa i Skallmeja i Skara kommun, och stal flera föremål - bland annat ett vapenskåp med fem vapen.

Inbrottet och stölden upptäcktes vid halv två på söndagseftermiddagen. Ägaren till huset upptäckte att flera föremål var stulna, bland annat en släpkärra, åkgräsklippare, cementblandare och en slåttermaskin.

Tjuvarna ska även ha fått med sig ett ovanligt allvarligt byte – ett vapenskåp med fem

– Vi skickar ut ett larm till andra delar inom polisen så att de är extra uppmärksamma på att en vapenstöld ägt rum. Då är vi mer vaksamma när vi stoppar bilar och liknande kontroller, säger Per Larsson som är inte befäl på polisen i Lidköping, till Skaraborgs Läns Tidning.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser