Tjuvar skar upp vapenskåp

Sigtuna (JJ) På lördagseftermiddagen upptäcktes att en villa i Sigtuna drabbats av inbrott där tjuvarna skurit upp ett vapenskåp.

Tjuvarna hade tagit sig in genom att slå in ett fönster, och väl inne i bostaden hade de med vinkelslip skurit upp ett vapneskåp.

Enligt polisen hade vapnen lämnats kvar i huset, och man antar därför att tjuvarna blev störda och inte hann få dem med sig. Om något annat i huset stulits var oklart, skriver Uppsala Nya Tidning.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser