Tjärös vildsvin har blivit en plåga

Tjärö (JJ) Ägarna till anläggningarna på Tjärö har tröttnat på vildsvinsplågan. Nu ansöker de hos länsstyrelsen i Blekinge om att få bedriva allmän jakt på djuren.

I dag har Tjärö rätt till skyddsjakt på både vildsvin och mink, men trots detta skjuts det knappt några svin och detta har lett till att vildsvinsstammen på ön har ökat kraftigt.

Även om ön ingår i ett Natura 2000-område menar ägarna att det är önskvärt att det bedrivs en jakt som håller vildsvinsstammen under kontroll.

En bra tid att bedriva allmän jakt skulle vara under hösten då det knappt finns några besökare på Tjärö, menar ägarna i sin ansökan.

Länsstyrelsen har inte fattat något beslut i ärendet ännu.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser