Tjärös vildsvin har blivit en plåga

Tjärö (JJ) Ägarna till anläggningarna på Tjärö har tröttnat på vildsvinsplågan. Nu ansöker de hos länsstyrelsen i Blekinge om att få bedriva allmän jakt på djuren.

I dag har Tjärö rätt till skyddsjakt på både vildsvin och mink, men trots detta skjuts det knappt några svin och detta har lett till att vildsvinsstammen på ön har ökat kraftigt.

Även om ön ingår i ett Natura 2000-område menar ägarna att det är önskvärt att det bedrivs en jakt som håller vildsvinsstammen under kontroll.

En bra tid att bedriva allmän jakt skulle vara under hösten då det knappt finns några besökare på Tjärö, menar ägarna i sin ansökan.

Länsstyrelsen har inte fattat något beslut i ärendet ännu.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser